Blogje #1 Ons blijvertje

We hadden in nestje B een grootte verassing. Na de dood van Rommel hebben we besloten niet meer door te gaan met de lijn van hamster summer. De lijn werd er niet mooier van en we hoopten stiekem al een beetje op een mooi mannetje in het nestje van Coco.

”we hoopten stiekem al een beetje op een mooi mannetje uit het nest van Coco”

Dikke buik

Coco was voor de eerste keer gedekt, we hoopten dat ze drachtig was maar voordat ze weer willig kon worden wisten we het al zeker. Haar buik begon als een malle te groeien, dag vier had ze al zadeltassen, haar buik is de hele zwangerschap blijven groeien, hij werd groter en groter en groter. Op de veertiende dag was ze in totaal 75 gram aan gekomen, dit is voor Coco 1/3 van zijn lichaamsgewicht. We dachten al dit wordt vast een groot nest.

Jonkies

De 16de dag was Coco uitgerekend, ochtends waren er geen nog geen jonkies, Na school ook niet. We hadden al zoiets van o jee als dat maar goed gaat maar toen ik wakker werd, ben ik gelijk gaan kijken en ze had gelukkig een heel nest vol roze wormpjes of op mijn broers: slavinken met pootjes..

Groeien

De jonkies groeide als kool en het bleken er dertien te zijn, dit is voor een nest vrij groot. Coco is een goeie moeder en heeft ze alle dertien groot gebracht, het waren uiteindelijk zeven mannetjes en 6 vrouwtjes. De jonkies waren goed op gewicht en hadden bijna allemaal mooie brede kopjes, het was een moeilijke keus maar we hebben uit eindelijk besloten om een roest mannetje aan te houden, hij zal de lijn van Coco en Rommel verder zetten en hij krijgt binnen kort een mooie dame.