Gezondheid
Gezondheid
Previous
Next

Gezondheid

Hoe herken je of je goudhamster ziek is? Veel mensen hebben deze vraag. Als een goudhamster gezond is dan kijkt hij helder uit zijn ogen en is levendig, zijn vacht is glad zacht en regelmatig. Zijn achterkant is droog en schoon. Een zieke hamster zit vrijwel altijd in elkaar gedoken. De vacht is dof en open alsof de vacht nat is en de hamster heeft een hele hoge rug tijdens het lopen.

Verkoudheid en longontsteking

Verkoudheid en longontsteking is een van de meest voorkomende ziektes. Dit ontstaat door kou en vocht. De hamster niest en heeft een natte neus. Wordt de verkoudheid erger?  Dan raden we u aan om naar de dierenarts te gaan.

Natstaart

Natstaart is een ernstige vorm van diarree en wordt veroorzaakt door de E-coli bacterie. De meeste hamsters overlijden er binnen 48 uur aan. De bacterie komt tevoorschijn bij een slechte weerstand en is heel erg besmettelijk voor anderen hamsters. De hamsters die deze ziekte hebben, hebben voortdurend een natte staart en anus. De hamster wil niet eten en zijn lusteloos. Wanneer u nat staart vermoed kunt u het beste zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan en goed je handen wassen om besmetting te voorkomen.

Parastieten

 Bij kale schilferende plekjes heeft de hamster waarschijnlijk last van parasieten. Dit kunt u behandelen door bij de dierenwinkel een fles anti – parasiet te kopen voor knaagdieren en ze hier om de twee weken mee te behandelen tot het weg is.

Knikstaart

Knikstaart is een genetische erfelijke afwijking. Bij deze afwijking zit er een knik in de staart van de hamster en staat de staart een beetje scheef. Het wordt afgeraden om met hamsters met knikstaart te fokken omdat het voor meer afwijkingen kan zorgen in de botten en de wervelkolom. 

 

Leestip
Klik Hier
Leestip
Klik Hier