Voeding

Wat mogen hamsters nou eigenlijk wel en niet eten. Er bestaat veel voedsel wat goed is voor een hamster. Maar er is ook voeding die ze echt niet mogen eten. Het is belangrijk dat je hamster genoeg dierlijke eiwitten binnenkrijgt. Dit kun je geven door bij voorbeeld meelwormen door het voer te mengen. Verder zijn hamsters gek op zonnebloempitten hier mogen ze er helaas niet te veel van omdat ze heel vet zijn je kunt het vergelijken met dat jij iedere dag een hamburger van de McDonald’s haalt. Een alternatief voor zonnebloempitten zijn gedroogde kruiden. Kruiden zijn niet ongezond en de hamster is er gek op en groente is altijd goed. 

Hamsteren

Hamsters hamsteren om een voedsel voorraad aan te leggen voor de winter. Hier komt de reclame kreet hamsteren Van de supermarkt Albert Heijn vandaan. In het wild hebben hamsters niet altijd genoeg voedsel daarom leggen ze een wintervoorraad aan. Voor hamsters die als huisdier worden gehouden is dit eigenlijk helemaal niet nodig. Goudhamsters brengen als hun wangen vol zitten de voorraad naar hun slaapplaats. Om het voedsel uit hun wangen te halen maken ze met hun voorpootjes een strijkende beweging langs hun wang.

Droogvoer

Droogvoer is de basis van het voer van de hamster.   Let er wel op dat er genoeg vezels, eiwitten, vetten en koolhydraten inzitten. Hierdoor krijgt de hamster alle voedingstoffen binnen. Koop special droogvoer voor hamsters. Op cavia of konijnenvoer kunnen ze niet leven. In hamster voer zitten alle eiwitten die een hamster nodig heeft. 

 

Pas hiervoor op

  • Als het mensen eten met veel suiker, zout, kunstmatige toevoeging of plakkerig is.
  • Zuivel is niet goed voor je hamster omdat het niet duidelijk is of hij zuivel verteerd.
  • Geen rauw ei of kip vanwege gevoeligheid voor salmonella.
  • Knaag en likstenen zijn gevaarlijk en ongezond.